2018 Perfect beginnen!

Snelheid, Adrenaline en Topconditie!

2018 Perfect beginnen!

april 16, 2018 Uncategorized 0

Het Seizoen van 2018 is voor het Deroue Racing Team uit Nijkerkerveen perfect van start gegaan.

Na een moeizame test op de donderdag voorafgaande aan de race heeft het team op vrijdag nog een poging gedaan de motor aan te passen aan het koude weer type en de verraderlijke asfalt temperaturen.

 

QP1: Op zaterdag 10.18 begint de eerste kwalificatie, na de eerste ronde is al duidelijk dat de Yamahe R6 beter op het asfalt kleeft en de ronde tijden schieten meteen al onder de tijden die we afgelopen donderdag hebben kunnen noteren. 1.54.747 op de koude baan betekent een eerst tijd in deze kwalificatie.  1.226 seconde sneller als de nummer 2 op de baan,  niet slecht!  maar de snelste tijden worden verwacht in de tweede kwalificatie als de asfakt tempratuur en de grip hoger worden.

QP2: 12.08 is het tijd voor de tweede kwalificatie. Michael opent meteen met snelheid en zet in de eerste ronde een 1.58.679 neer. maar op het rechte stuk begint de motor opeens een enorm lawaai te maken…. rustig de motor binnen brengen en kijken wat het probleem is….   QP2 zit er voor ons op. geen kans om de tijd uit QP1 aan te scherpen.

Al snel blijkt dat er een compensatie potje van de uitlaat is afgebroken. nog  voordat de kwalificatie om is is het team al druk bezig met het zoeken van een (nood) oplossing voor de gebroken uitlaat.
Sjoerd de Goede wordt uit de pitbox van Edwin Ott getrokken om te assisteren aangezien hij de gene is die jaren aan deze ex ONK racer heeft mogen sleutelen bij Deroue. uiteindelijk vinden we een oplossing met een keilbout, slang-klemmen, blik en uitlaat band. niet ideaal, het compensatie potje is weg en niemand geeft garantie of we de race hier mee kunnen uitzingen. De motor loopt nu anders. minder netjes stationair maar dit is wat het is en we moeten het er mee doen.

Tot grote verbazing heeft de tijd uit QP1 stand gehouden…. we staan nog steeds op de eerste plaats !!

Race:
We gaan de race in, een matige start, een R6 die door de problemen onderuit wat vermogen verlies heeft en een lange race voor de boeg. Binnen enkel ronde rijden we weer netjes in de top 3 en na een paar inhaalpogingen op Rudi Haan kan de jacht geopend worden op de nr. 1 in de race.  De R6 begint wel steeds weer meer geluid te maken onder uit de uitlaat bocht… gelukkig pakken we toch de kop positie terug en begint een ronde lang gevecht met de nr. 2 Rudi Haan die uitkomen van de langzame bochten veruit in het voordeel is op de snelle Triumph 675 . Door het uitlaat probleem loopt de Yamaha nu te hard stationair, zodra het gas gesloten is drukt de motor op het stationaire toerental nog wat door wat het rijden wel lastiger maakt.

Met nog 4 rondes te gaan pakken we de leiding en na een spannende laatste ronde en flink wat tegen strubbeling van Rudi Haan trekken we toch aan het langste eind.  De eerst overwinning is binnen ! de motor heeft het vol gehouden en we staan op een plaats die we vooraf nooit verwacht hadden.

Pole Position en de winst. Ondanks de problemen toch de beste manier om het seizoen te beginnen!

 

Op naar de volgende Race op 27 / 28 april T Circuit Assen

 

RACE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *